Er is al veelvuldig over gepubliceerd; het WGA-risico waarover werkgevers uiterlijk 1 oktober 2016 moesten beslissen. Volgens de minister was het voor bestaande WGA-eigenrisicodragers echter niet reëel om voor deze datum tot een weloverwogen besluit te komen. Vandaar dat hij hen uitstel heeft gegeven tot 31 december 2016.

Is uw bedrijf van plan om terug te keren naar het UWV? Vergeet dan vooral niet om de WGA-verzekering op te zeggen.

Uitstel beslissing WGA-risico

Als uw bedrijf op dit moment al eigenrisicodrager is voor de WGA-vast (dat kunt u zien op de gedifferentieerde premienota Whk 2016, die u van de belastingdienst heeft ontvangen), dan is de uitstel ook voor u van toepassing. De mogelijkheid om per 1 januari 2017 over te stappen op het publieke stelsel van het UWV ligt dus nog open.

WGA-verzekering niet vergeten op te zeggen
Mocht uw bedrijf als WGA-eigenrisicodrager besluiten-, of reeds hebben besloten, om per 1 januari 2017 terug te keren naar het UWV, dan is het raadzaam om de WGA-verzekering expliciet op te zeggen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving komen WGA-eigenrisicodragers die geen expliciete keuze maken niet in alle gevallen automatisch onder het publieke stelstel van het UWV te vallen. Meerdere verzekeraars (De Goudse, Nationale Nederlanden en De Amersfoortse) hebben namelijk de zogenaamde 'negatieve optie' in gevoerd. Dit houdt in dat, zonder expliciete opzegging, de WGA-verzekering vanaf 1 januari 2017 gewoon wordt voortgezet voor WGAvast en WGAflex te samen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, belt u ons dan gerust. Meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van WGA-eigenrisicodragen treft u hier.

D.d. 21 november 2016

Leestip
- Artikel: WGA eigenrisicodragen? U heeft tot 1 oktober bedenktijd (29-08-2016)
- Praktische informatie m.b.t. WGA-eigenrisicodragerschap (16-08-2016)

- Artikel: WGA-eigenrisicodragen in 2017 (18-05-2016)

 

 

 

Naar boven