Ziektewet eigenrisicodragen in praktijk

Na de keuze om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden volgt de voorbereiding. Vanaf de inwerkingsdatum, per 1 januari of 1 juli, dient uw bedrijf immers klaar te zijn voor haar nieuwe rol als uitvoerder van de Ziektewet. Dit betekent klaar zijn om zelf het recht op Ziektewet vast te stellen, de Ziektewet uitkeringen te betalen én de re-integratie uit te voeren. U dient zich daarbij  aan hetzelfde wettelijke kader te houden als het UWV, hetgeen de nodige specialistische kennis verlangt. Kort na de invoering komt het UWV langs voor een audit of alles voldoet.

Uitbesteden of in eigen beheer
Als eigenrisicodrager kunt u de uitvoering van de Ziektewet in eigen beheer houden, maar het is ook mogelijk om de uitvoering (op onderdelen) uit te besteden. Er zijn vele partijen die u daarbij graag van dienst zijn.  
De in- en uitvoering van ZW-eigenrisicodragerschap is in de eerste plaats dan ook een kwestie van binnen de kaders van de wet keuzes te maken, waarbij de kosten, capaciteiten en bedrijfseigen aspecten uiteraard een belangrijke rol spelen.

Ondersteuning gewenst?
FOCUS VerzuimManagement is geen partij die het Ziektewet eigenrisicodragerschap voor werkgevers uitvoert. Wel geven wij onafhankelijk advies over de diverse mogelijkheden en ondersteunen wij bij de in- en uitvoering door:

- Training & voorlichting
- Hands on consultancy
- Beleidsontwikkeling (incl. ZW ERD protocol)
- ZW-dossierondersteuning
- Uitvoering bezwaar- en beroepsprocedures
- Controle ZW-verhaalsnota UWV

 

Offerte aanvragen

 

Naar boven