Deen Supermarkten ontving vrijdag 18 juni de Kroontjesestafette van de "Kroon op het werkprijs" uit handen Jacob Kamphuis (directeur P&O) van het Waterland Ziekenhuis. De estafetteprijs wordt ingezet om bedrijven of organisaties die zich inspannen op het gebied van gezondheidsmanagement, in het zonnetje te zetten.

Deen Supermarkten zet zich op diverse vlakken in op het gebied van preventie, integratie van mensen met een arbeidshandicap en verzuim. Deen heeft bijvoorbeeld een bovengemiddeld aantal medewerkers met een arbeidshandicap in dienst. Na jarenlange ervaring weet Deen dat dit erg wordt gewaardeerd door klanten en medewerkers. Wat betreft preventie gebruikt Deen al enige jaren als middel het Preventiekompas.

Het Preventiekompas is een persoonlijk gezondheidsportaal dat mensen aanzet tot een gezondere leefstijl en medische- of psychische problemen tijdig opspoort. Door middel van het preventiekompas krijgt iemand een duidelijk beeld van zijn of haar gezondheid. En minstens zo belangrijk: wat medewerkers kunnen doen om de gezondheid te kunnen verbeteren. Een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts is één van de bekendste preventieve onderzoeken. Echter een preventief onderzoek voor de rest van het lichaam wordt niet of nauwelijks gedaan! Het vroegtijdig onderkennen van problemen zorgt ervoor dat de behandeling ook sneller ingezet kan worden. Mede hierdoor wordt Deen gezien als een aantrekkelijke werkgever die zijn medewerkers gezond houdt.

Deen Supermarkten ziet het preventiekompas als een instrument om de gezondheid van de medewerkers beter te kunnen ondersteunen. In de eerste plaats natuurlijk fijn voor de medewerkers zelf maar ook fijn voor het bedrijf, gezonde vitale medewerkers zijn nu eenmaal minder vaak ziek. Het mes snijdt aan twee kanten.

Bron: http://www.kroonophetwerk.nl/

Naar boven