FOCUS VerzuimManagement is in 2009 opgericht door Sonja de Winter. Als ZZP-er ondersteunt zij met kennis van de wet werkgevers en particulieren bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

In de rol van casemanager/verzuimcoƶrdinator is zij in haar element, maar ook als gemachtigde in bezwaar & beroepzaken tegen het UWV. Daarnaast ondersteunt zij werkgevers bij de voorbereiding- en praktijk van het ZW en/of WGA-eigenrisicodragerschap. Referenties van opdrachtgevers zijn opvraagbaar.

Voor werkgevers en particulieren
FOCUS VerzuimManagement ondersteunt met name werkgevers bij de dagelijkse verzuimbegeleiding, verzuimbeleidsontwikkeling, eigenrisicodragerschap en bezwaar & beroepzaken tegen beslissingen van het UWV.

Particulieren ondersteunt zij bij bezwaar & beroepzaken tegen beslissingen van UWV inzake een Ziektewet- of WIA-uitkering.

Visie en werkwijze
FOCUS VerzuimManagement zet zich altijd in voor een duurzame samenwerking, maar haar interventies zijn altijd een tijdelijke aangelegenheid. Zodra het "probleem" is opgelost trekt zij zich terug. Werkgevers kunnen haar dan ook prima inschakelen naast een lopend arbo-abonnement of naast de inspanningen van een verzekeraar. Tijdens de opdracht werk ze, zo nodig, met alle betrokken partijen samen. Zij doet wat nodig is; niets meer en niets minder.

Ziekteverzuim is immers voor niemand leuk; niet voor de zieke werknemer, maar zeker ook niet voor diens werkgever. Naast de emotionele impact ondervinden zij hier veelal beide forse financiƫle gevolgen van. Mijn ervaring is dat deze gevolgen het beste kunnen worden voorkomen en/of aangepakt met een flinke dosis wetskennis, menselijkheid, pragmatisme en goede communicatie. Dit is dan ook hoe ik graag werk.

 

 

Naar boven