Sinds de invoering van de Wet BeZaVa (2013) zijn werkgevers de eerste 12 jaar verantwoordelijk voor ziekte en arbeidsongeschiktheid van vaste én tijdelijke werknemers. Het belang van ziekteverzuim- en WIA-beleid neemt hierdoor verder toe. De keuze die uw organisatie maakt ten aanzien van eigenrisicodragen neemt daarbij een centrale plaats in.

Op dit moment hebben werkgevers al de keuze om eigenrisicodrager voor de WGA-vast en de Ziektewet te worden; voor de WGAflex zijn alle werkgevers nu nog verplicht aangewezen op de uitvoering van het UWV. Dit laatste gaat echter in 2017 veranderen, wanneer de WGAvast en WGAflex worden samengevoegd. Alle werkgevers dienen daarom voor 1 oktober 2016 te beslissen of ze het complete WGA-risico onderbrengen bij het publieke UWV of dat ze eigenrisicodrager worden voor het complete WGA-risico. Waarbij gezegd moet worden dat werkgevers die niet kiezen feitelijk toch kiezen omdat zij automatisch onder de publieke verzekering van het UWV komen te vallen.

Wacht niet te lang met uw beslissing

Om per 1 januari 2017 eigenrisicodrager voor het complete WGA-risico te worden moet u vóór 1 oktober 2016 een aanvraag indienen bij de Belastingdienst. Deze aanvraag dient vergezeld te worden van een garantieverklaring van een verzekeraar.   

Overweegt u de overstap naar eigenrisicodragen, wacht dan niet te lang met de voorbereiding. Het verzamelen- en analyseren van alle informatie, als ook het opvragen- en beoordelen van offertes is namelijk een tijdrovende aangelegenheid.   

Ondersteuning gewenst?

FOCUS VerzuimManagement biedt geen verzekeringsoplossingen en onderhoudt (bewust) geen banden met verzekeraars. Wel kunnen wij de financiële- en niet-financiële gevolgen voor uw bedrijf inzichtelijk maken.

Wij zijn graag uw onafhankelijke adviseur!


Wellicht vindt u het volgende ook interessant om kennis van te nemen:
- WGA eigenrisicodragen? U heeft tot 1 oktober bedenktijd! (29-08-2016)
- Praktische informatie m.b.t. WGA eigenrisicodragerschap (28-06-2016)
- Artikel 'WGA-eigenrisicodragen in 2017' (18-05-2016)
- 'In-company' presentatie 'WGA-eigenrisicodragen in 2017'
- Financiële analyse Eigenrisicodragen WGA


Offerte aanvragen

 

Naar boven