Overweegt u een bedrijf met personeel over te nemen?
Staat u dan even stil bij het financiële risico van arbeidsongeschiktheid. Het financiële risico met betrekking tot (ex)werknemers die een WAO- of WIA-uitkering hebben kan namelijk oplopen tot € 437.000,= per dossier.

Wanneer u een bedrijf met personeel over neemt, dan is de kans groot dat u ook de financiële verantwoordelijkheid voor één of meerdere arbeidsongeschikte (ex)werknemers overneemt.

Laat u zich als potentiële koper liever niet verrassen door financiële tegenvallers?
Over het algemeen beperkt het zogenaamde due diligence onderzoek bij bedrijfsovernames zich tot een inventarisatie van ziekteverzuim en de kosten op het moment van overname, terwijl het juist van belang is om te weten hoe de kosten zich na de bedrijfsovername zullen ontwikkelen. Kostenstijgingen van 200% of meer, binnen een tijdsbestek van een jaar, zijn namelijk geen uitzondering. 

Laat u zich als potentiële koper liever niet verrassen door financiële tegenvallers? Dan doet u er goed aan om het financiële risico ten aanzien van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid goed in kaart te brengen. Complexe wetgeving maakt dat dit het werkgebied van specialisten is.

FOCUS VerzuimManagement helpt u graag bij het inventariseren van de financiële risico’s. Dit voorkomt niet alleen vervelende verrassingen, maar vergroot ook uw onderhandelingspositie!

Wilt u meer weten? Neemt u gerust contact op.


Offerte aanvragen

 

Naar boven